Loading...

Praktisch

 

 

Eerste Afspraak

Een deel van de eerste afspraak zal bestaan uit een vraaggesprek om uw klacht(en) goed te begrijpen. Ook voeren we nadien een klinisch kinesitherapeutisch onderzoek uit zodat we een volledig beeld krijgen van de probleemzone(s). Op basis hiervan bepalen we ons behandelplan en de frequentie van behandelingen.

We proberen de behandelingen zo veel mogelijk in de praktijk te laten doorgaan omdat we hier al ons materiaal ter beschikking hebben. Indien het echt niet mogelijk is voor u om (van in het begin) tot bij ons te komen, kunnen we ook een huisbezoek inplannen, bv na een zware operatie of bij patiënten met een verhoogd valrisico.

Wat meebrengen bij de eerste afspraak?
  • identiteitskaart

  • voorschrift van de arts

  • evt. verslagen van de arts/specialist of medische beeldvorming (RX, MRI, CT, ..)

  • uw motivatie om ook zelf actief aan uw herstel te werken

Praktijk kinesitherapie

Tarief en terugbetaling

Sinds 1 juni 2022 werken wij gedeconventioneerd. Een behandeling in de praktijk kost 30 euro per behandeling, een behandeling aan huis bedraagt 32 euro. 

Voor patiënten met een verhoogde tegemoetkoming (“met een 1’tje”) volgen wij wel de tarieven opgelegd door het RIZIV. U kan de actuele tarievenlijst hier raadplegen. 

De prestaties kunnen ter plaatse betaald worden via bancontact, payconiq of cash. U krijgt van ons dan meteen het getuigschrift mee waarmee u de terugbetaling kan aanvragen bij uw mutualiteit. 

Annulatie afspraak

Wenst u door onvoorziene omstandigheden uw afspraak te annuleren?
Dat kan, maar dan wel 24 uur op voorhand. Indien u niet (tijdig) annuleert, zullen we deze afspraak aanrekenen.