Praktisch

Een deel van de eerste afspraak zal bestaan uit een vraaggesprek om uw klacht(en) goed te begrijpen. Ook voeren we nadien een klinisch kinesitherapeutisch onderzoek uit zodat we een volledig beeld krijgen van de probleemzone(s). Op basis hiervan bepalen we ons behandelplan en de frequentie van behandelingen.

We proberen de behandelingen zo veel mogelijk in de praktijk te laten doorgaan omdat we hier al ons materiaal ter beschikking hebben. Indien het echt niet mogelijk is voor u om (van in het begin) tot bij ons te komen, kunnen we ook een huisbezoek inplannen, bv na een zware operatie of bij patiënten met een verhoogd valrisico.

Wenst u door onvoorziene omstandigheden uw afspraak te annuleren?
Dat kan, maar dan wel 24 uur op voorhand. Indien u niet (tijdig) annuleert, zullen we deze afspraak aanrekenen.

 

  • identiteitskaart

  • voorschrift van de arts

  • evt. verslagen van de arts/specialist of medische beeldvorming (RX, MRI, CT, ..)

  • uw motivatie om ook zelf actief aan uw herstel te werken

Sinds 1 juni 2022 werken wij gedeconventioneerd. Een behandeling in de praktijk kost 34 euro per behandeling, een behandeling aan huis bedraagt 36 euro. 

Voor patiënten met een verhoogde tegemoetkoming (“met een 1’tje”) moeten wij wel de tarieven opgelegd door het RIZIV volgen. U kan de actuele tarievenlijst hier raadplegen. 

De prestaties kunnen ter plaatse betaald worden via bancontact, payconiq of cash. U krijgt van ons dan meteen het getuigschrift mee waarmee u de terugbetaling kan aanvragen bij uw mutualiteit. 

Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten.
Dit kan echter uitgebreid worden wanneer u nog zelfstandig een oefenschema wil afwerken in onze oefenzaal. 
 

Elke therapeut heeft bij ons zijn basisdiploma kinesitherapie behaald, aangevuld met enkele specialisaties. Indien u hier op onze website doorklikt naar de 'expertises' pagina, vindt u onderaan welke collega in welk vakgebied gespecialiseerd is. 

Bepaalde aandoeningen zullen dus door ons allemaal behandeld worden, voor andere kan u zich beter bij een specifieke collega aanmelden. 
Bv. voor een geblokkeerde nek of rug boekt u best een afspraak bij Sanne, voor Parkinson bij Leen enz... 

Wij verkiezen om behandelingen in onze praktijk uit te voeren. We hebben hier onze ergonomische tafels en het nodige behandelmateriaal bij de hand. Dit maakt het zowel voor u als ons meestal veel comfortabeler. 

Meteen post-operatief, wanneer u bv. nog niet met de auto kan rijden of niet mag stappen, komen wij aan huis indien gewenst. Van zodra u mobiel genoeg bent, vragen we steeds naar onze praktijk te komen, waar we een uitgebreidere revalidatie kunnen aanbieden. 

Indien u om gelijk welke andere reden niet mobiel genoeg bent om naar de praktijk te komen, kan steeds in onderling overleg beslist worden dat we toch bij u aan huis komen. 

Let op: we komen enkel aan huis in een straal van max. 5 km rond de praktijk.