Loading...

Team

Team

Wij zijn een team van jonge therapeuten die graag ons eigen enthousiasme voor het menselijk lichaam en bewegen willen overbrengen naar onze patiënten. We proberen zelf naast onze job voldoende tijd vrij te maken om gezond te leven en aan sport en beweging te doen. Al hebben we zelf ook regelmatig eens meer zin om een goed glas wijn te drinken of een patéke te eten, dan om 10 km te gaan lopen 😄

Ons algemeen doel is om onze patiënten (jong én oud) te helpen hun prestaties en dagelijkse functionaliteit te verbeteren en naar een hoger niveau te brengen. 

Sanne
De Backer

Sanne De Backer

Al sinds haar jeugd is Sanne gebeten door sport, zowel actief als passief. Ze was in haar jeugd actief als competitiezwemmer. Door de vele trainingsuren liep ze regelmatig blessures op, waardoor ze al op vrij jonge leeftijd in aanraking kwam met kinesitherapie. Het feit dat door enkele behandelingen ze haar hobby weer kon uitvoeren en ze ook tijdens het dagelijkse leven geen last meer had, zorgde ervoor dat de studierichting kinesitherapie al snel bovenaan de lijst met studiekeuzes kwam te staan. 

Zwemmen doet ze nu niet meer, maar je kan haar wel nog regelmatig tegenkomen al lopend door de natuur van Berlare  of op haar koersfiets. Ze is ook enkele jaren kinesist geweest bij voetbalclub S.K. Berlare en is freelance kinesitherapeut bij het Belgian Cycling team. 

Bewegen zit haar in het bloed en ze wil patiënten hier dan ook graag in stimuleren om hetzelfde te doen, in welke vorm dan ook ! Ze weet uit ervaring hoe frustrerend het is door pijn niet te kunnen bewegen of je hobby niet meer te kunnen uitvoeren en ze zal zich dan ook steeds enorm inzetten om iedere patiënt zo goed en snel mogelijk van deze klachten te verlossen! 

Sanne begon in 2015 te werken in de praktijk, toen onder de naam Kine-O, en sinds augustus 2020 staat ze zelf aan het hoofd van de groepspraktijk Physiek. 

 

Specialisaties Sanne : 

– algemene kinesitherapie 
– sportkinesitherapie en -revalidatie 
– dry needling 
– manuele therapie 
– pre- en postnatale begeleiding 
– bikefitting

Fran
De Wilde

Fran De Wilde

Begin 2021 kwam Fran ons team versterken. Ze is een Berlaarse bezige bij die zich in haar vrije tijd als tiener vooral bezig hield met dansen. Nu wisselt ze graag af tussen yoga, lopen, total body workout en in de zomer geniet ze van tochtjes met de koersfiets. 

Tijdens haar studies merkte ze al snel dat zowel kinesitherapie voor kinderen als algemene revalidatie haar heel erg boeiden. Daarom besloot ze eerst voor de afstudeerrichting pediatrie te kiezen en daarna nog een jaar sportkinesitherapie bij te studeren. Komend jaar zal deze primus hier bovenop ook nog eens een opleiding psychomotoriek volgen om kinderen en jongeren nog beter te begeleiden! 

Specialisaties Fran: 
– algemene kinesitherapie 
– pediatrische kinesitherapie 
– sportkinesitherapie
– dry needling 
– psychomotoriek

Hanne
Vanrysselberghe

Hanne Vanrysselberghe

In de zomer van 2021 kwam nog een topvrouw ons team versterken.
Al op 6-jarige leeftijd wist Hanne wat ze later wilde worden: kinesiste (of “masseuse” in kindertaal… 🙈 ) 

Met haar halen we in de praktijk nog een extra specialisatie in huis, want Hanne studeerde namelijk af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, optie inwendige aandoeningen. Ze is dus uitermate geïnteresseerd in alles wat met bijvoorbeeld het hart, de longen en het metabole systeem te maken heeft, maar ze is ook graag bezig met sportievelingen. Zelf heeft ze altijd geturnd en gedanst, en dit in combinatie met het volgen van muzieklessen voor piano en slagwerk aan de academie. Momenteel sport ze vooral met haar geliefde viervoeter Zazou, waardoor je ook meteen kan merken dat ze een enorme dierenvriend is. 

Als extraatje gaat ze dit jaar dan ook een uitzonderlijke opleiding volgen, namelijk dierenfysiotherapie! Op die manier wil ze eventueel later het werk in de “gewone” praktijk combineren met het helpen van honden met fysieke problemen!  🐶

Specialisaties Hanne: 
– ademhalingskinesitherapie en cardiorevalidatie
– algemene kinesitherapie 

Yasmine
Piessens

Yasmine Piessens

Overgewaaid vanuit Oudegem mochten we in 2022 Yasmine verwelkomen bij Physiek.

Al in het 3e middelbaar kwam ze erachter dat het menselijk lichaam en de wonderlijke werking ervan haar enorm intrigeerden. Het was dan ook een logische stap om een opleiding kinesitherapie aan te vatten. 
Gedurende de 5 studiejaren aan de UGent werd ze vooral geprikkeld door de sportspecifieke revalidatie, post-operatieve kinesitherapie en de schouderproblematieken.
Door haar eigen sportieve verleden als gymnast en nadien gymnastiek coach, haar surfpassie en huidige hobby waterpolo vindt ze dan ook enorme voldoening in sport. 

Yasmine combineert haar werk bij ons in Berlare met werken in haar eigen praktijk “Lambroeck” te Oudegem.

Specialisaties Yasmine : 
– algemene kinesitherapie 
– sportkinesitherapie en -revalidatie 
– dry needling 

Leen 
Smekens

Leen Smekens

Leen studeerde in 2017 af als kinesist in de sportrevalidatie en algemene kinesitherapie (MSS). Doorheen haar studies ontdekte ze ook een passie voor neurologische revalidatie en zo kwam er nog een jaartje extra studeren bij!
Nadien begon ze te werken in het mooie maar verre Limburg. Na 5 jaar daar te vertoeven was het weer tijd om thuis te komen. 

In haar vrije tijd is Leen een creatieve en sportieve duizendpoot. Het begon met een jarenlange judocarrière, waar ze zich soms iets te veel in uitleefde en zo het beroep van kinesitherapeut van heel dichtbij leerde kennen. Momenteel zit de judogi even opgeborgen en houdt ze vooral van sportieve afwisseling en zwemmen. Geef haar verder een tekenpotlood, wat verf of een goed boek in haar handen, en ze is ook vertrokken!

Specialisaties Leen : 
– algemene kinesitherapie 
– sportkinesitherapie en -revalidatie 
– neurologische revalidatie
– dry needling 

Kinesisten Physiek Berlare