Loading...

Team

Team

Wij zijn gemotiveerde, jonge therapeuten die graag ons eigen enthousiasme voor het menselijk lichaam en bewegen willen overbrengen naar onze patiënten. We proberen zelf naast onze job voldoende tijd vrij te maken om gezond te leven en aan sport en beweging te doen. Al hebben we zelf ook regelmatig eens meer zin om een goed glas wijn te drinken of een patéke te eten, dan om 10 km te gaan lopen 😄

Ons algemeen doel is om onze patiënten (jong én oud) te helpen hun prestaties en dagelijkse functionaliteit te verbeteren en naar een hoger niveau te brengen. 

Sanne
De Backer

Sanne De Backer1

Al sinds haar jeugd is Sanne gebeten door sport, zowel actief als passief. Ze was in haar jeugd actief als competitiezwemmer. Door de vele trainingsuren liep ze regelmatig blessures op, waardoor ze al op vrij jonge leeftijd in aanraking kwam met kinesitherapie. Het feit dat door enkele behandelingen ze haar hobby weer kon uitvoeren en ze ook tijdens het dagelijkse leven geen last meer had, zorgde ervoor dat de studierichting kinesitherapie al snel bovenaan de lijst met studiekeuzes kwam te staan. 

Zwemmen doet ze nu niet meer, maar je kan haar wel nog regelmatig tegenkomen al lopend door de natuur van Berlare  of op haar koersfiets. Ze is ook enkele jaren kinesist geweest bij voetbalclub S.K. Berlare en is freelance kinesitherapeut bij het Belgian Cycling team. 

Bewegen zit haar in het bloed en ze wil patiënten hier dan ook graag in stimuleren om hetzelfde te doen, in welke vorm dan ook ! Ze weet uit ervaring hoe frustrerend het is door pijn niet te kunnen bewegen of je hobby niet meer te kunnen uitvoeren en ze zal zich dan ook steeds enorm inzetten om iedere patiënt zo goed en snel mogelijk van deze klachten te verlossen! 

Sanne begon in 2015 te werken in de praktijk, toen onder de naam Kine-O, en sinds augustus 2020 staat ze zelf aan het hoofd van de groepspraktijk Physiek. 

Laura
Van Hoecke

Laura Van Hoecke1

Ook Laura is altijd actief geweest in de sportwereld. Op 4-jarige leeftijd startte ze met gymnastiek, om later door te groeien in het competitieturnen. Een blessure zorgde ervoor dat ze haar passie moest stopzetten en zo belandde ze in de atletiek. Alle disciplines kwamen aan bod, met als specialiteit: polsstokspringen!

Op haar 18 jaar koos Laura voor de richting “Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie” aan de UGent. Door de lange lesdagen was er helaas geen tijd meer om deel te nemen aan de atletiektrainingen en werd ook deze sport stopgezet. Sindsdien probeert ze regelmatig zelf een toertje te lopen om fit te blijven. Althans als ze niet te moe is van achter haar 2 sloebers van dochters aan te crossen 😊.

Laura begon te werken in 2014 in een kinépraktijk in Buggenhout. Sinds 2016 versterkt ze ook ons team in Berlare, telkens op dinsdag en donderdag vanaf de middag !  Tot op heden combineert ze de twee praktijken. 

Fran
De Wilde

Begin 2021 kwam Fran ons team versterken. Ze is een Berlaarse bezige bij die zich in haar vrije tijd als tiener vooral bezig hield met dansen. Nu wisselt ze graag af tussen yoga, lopen, total body workout en in de zomer geniet ze van tochtjes met de koersfiets. 

Tijdens haar studies merkte ze al snel dat zowel kinesitherapie voor kinderen als algemene revalidatie haar heel erg boeiden. Daarom besloot ze eerst voor de afstudeerrichting pediatrie te kiezen en daarna nog een jaar sportkinesitherapie bij te studeren. Komend jaar zal deze primus hier bovenop ook nog eens een opleiding psychomotoriek volgen om kinderen en jongeren nog beter te begeleiden! 

Hanne
Vanrysselberghe

And last but not least, kwam in 2021 nog een topvrouw ons team versterken. Al op 6-jarige leeftijd wist Hanne wat ze later wilde worden: kinesiste (of “masseuse” in kindertaal… 🙈 ) 

Met haar halen we in de praktijk nog een extra specialisatie in huis, want Hanne studeerde namelijk af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, optie inwendige aandoeningen. Ze is dus uitermate geïnteresseerd in alles wat met bijvoorbeeld het hart, de longen en het metabole systeem te maken heeft, maar ze is ook graag bezig met sportievelingen. Zelf heeft ze altijd geturnd en gedanst, en dit in combinatie met het volgen van muzieklessen voor piano en slagwerk aan de academie. Momenteel sport ze vooral met haar geliefde viervoeter Zazou, waardoor je ook meteen kan merken dat ze een enorme dierenvriend is. 

Als extraatje gaat ze dit jaar dan ook een uitzonderlijke opleiding volgen, namelijk dierenfysiotherapie! Op die manier wil ze eventueel later het werk in de “gewone” praktijk combineren met het helpen van honden met fysieke problemen!  🐶